Over Le Hollandais
Rebwar Abdulkarim, onze chef en eigenaar
Rebwar Abdulkarim, onze topchef en eigenaar van Le Hollandais, is van oorsprong Koerdisch-Irakees, maar voelt zich na meer dan twintig jaar in de hoofdstad een ware Amsterdammer. Rebwar heeft in Amsterdam veel ervaring opgedaan in de horeca, waar hij zich heeft opgewerkt tot chef de cuisine. Het werd tijd voor een nieuwe uitdaging: een eigen restaurant.
In de verschillende horecazaken heeft Rebwar alle fijne kneepjes over de Franse keuken leren kennen. En dit proef je! Alles in de Le Hollandais keuken is homemade en veelal à la minute bereid. In het restaurant geniet je van heerlijke gerechten, gemaakt met verse producten van de hoogste kwaliteit, die door Rebwar worden geselecteerd en vervoerd met de bakfiets!
Bij Le Hollandais geniet je van het echte bistro-gevoel, waar iedereen welkom is om te genieten van fantastisch eten. Wees niet verrast als je chef Rebwar op de vloer vindt, hij hecht namelijk veel waarde aan contact met de gasten en heeft samen met het overige personeel één doel: de gasten een geweldige avond beloven.
Kom lang aan de Amsteldijk. Rebwar en het Le Hollandais-team heten je van harte welkom.
Een begrip in de stad
Heb je al eens eerder van Le Hollandais gehoord? Dit verbaast ons niks. We koken namelijk al meer dan 25 jaar de heerlijkste klassieke Franse gerechten voor onze gasten. In 2021 heeft de nieuwe chef en eigenaar, Rebwar Abdulkarim, onze bistro nieuw leven ingeblazen.
We blijven traditionele Franse gerechten serveren, maar we geven dit vandaag de dag een moderne twist. Af en toe maken we een uitstapje naar de smaken en technieken die gebruikt worden in de mediterraanse keuken. Wanneer je bij ons blijft eten wordt je verblijd met de herkenning van de geliefde klassiekers, maar zul je ook worden verrast door de nieuwe en unieke smaakcombinaties.
Kan je niet wachten op deze culinaire reis vol bourgondische smaken? Maak dan snel een reservering. Tot gauw!